Novice

Prikazano: 661 - 680 od 772 zapisov

SellaRonda 2013 - Nejc izjemen 2., Anže in Klemen odlična 12.

Maraton SellaRonda velja v svetu turnega smučanja kot Formula 1 v avtomobilizmu. In včeraj, 8. marca 2013, je na njej svoj izjemen uspeh z 2. mestom dosegel naš najboljši turnosmučarski reprezentant Nejc Kuhar v paru s FIlippom Beccarijem. Odlična sta bila tudi Anže Šenk in Klemen Triler na 12. mestu.

Triglavski turni smuk 2013 - 17. marec 2013

Naslednjo nedeljo (17. 3. 2013) pričakujemo na pobočjih Triglava največji turnosmučarski dogodek pri nas, ki je posvečen tudi 120-letnici Slovenskega planinskega društva. Na svoj račun boste lahko prišli prav vsi ljubitelji turne smuke, saj vam pripravljamo dva ločena dogodka:

Nejc Kuhar zmagal na 3. tekmi za slovenski pokal v TTS 2012/2013 - Zelenica 2013

Tokrat se na Ljubelju niso zbrali starodobniki ampak tekmovalni turni smučarji. Organizatorji so se še enkrat več izkazali in v prvi vrsti poskrbeli za varnost udeležencev ter progo prestavili nekoliko nižje, kot je bila planirana. Start tekme za slovenski pokal Zelenica 2013 je bil na Ljubelju, nato so se tekmovalci v prvem vzponu povzpeli do začetka servisne ceste nad srednjo postajo sedežnice.

5. Tour de Sas, Nejc Kuhar v paru tretji!

V Dolomitih je v nedeljo, le dve dneva po koncu svetovnega pokala v tekmovalnem turnem smučanju v Franciji, potekala že 5. turnosmučarska tekma Tour de Sas, na kateri je Nejc dosegel znova izjemen rezultat. Skupaj z Alessandrom Folladorjem je dosegel 3. mesto.

9. tekmovanje v turnem smučanju - Zelenica 2013

Vabimo vas na 9. tekmovanje v turnem smučanju - turni rally, tekmo za slovenski pokal v turnem smučanju, in rekreativno tekmo na srednji čas, ki bo v nedeljo, 24. februarja 2013. Organizacija: D GRS Tržič, AO PD Tržič, Športno društvo Lom, Komisija za gorske športe PZS. Prijave do sobote, 23. februarja 2013.

4. Humarjev memorial, zmagovalca Nadja Kosič in Anže Marenče

Danes, 16. februarja 2013, je v Mlačci pri Mojstrani potekal že četrti Humarjev memorial, ki je v tekmovalnem delu štel tudi za Slovenski pokal v tekmovalnem lednem plezanju 2013. Ob odsotnosti reprezentantov sta slavila Nadja Kosič (ŠPO PD Jesenice) in Anže Marenče (AO PD Kranj).

Svetovno prvenstvo v TTS 2013 – zaključeno, naši v ŠTAFETAH 8.

Svetovno prvenstvo v tekmovalnem turnem smučanju ISMF 2013 v Pelvouxu se je z današnjo ekipno tekmo ŠTAFET zaključilo. Slovenska ekipa v postavi Nejc Kuhar, Matjaž Mikloša, Klemen Triler in Anže Šenk so dosegli skupno 8. mesto. Svetovno prvenstvo je bilo za Slovenijo uspešno, nastopilo je 6 reprezentantov, med njimi tudi nova reprezentantka.

Svetovno prvenstvo v TTS 2013 - vrhunec, Nejc odličen 9.!

Svetovno prvenstvo v tekmovalnem turnem smučanju ISMF 2013 v Pelvouxu je danes za našo slovensko reprezentanco v TTS pomenil vrhunec, saj je Nejc Kuhar dosegel odlično 9. mesto in izpolnil svoj in reprezentančni cilj na tem svetovnem prvenstvu - uvrstiti se med TOP 10.

Svetovno prvenstvo v TTS 2013 - rezultati SPRINTI, 11. 2.

Danes, 11. februarja, so se tekmovalci na svetovnem prvenstvu v tekmovalnem turnem smučanju ISMF v francoskem Pelvouxu pomerili v ŠPRINTIH. Nastopili so tudi slovenski reprezentanti: Nejc Kuhar, Anže Šenk, Matjaž Mikloša, Luka Mihelič in Špela Zupan, debitantka na svetovnem prvenstvu v TTS. Najboljši je bil Nejc na 13. mestu.

SP v lednem plezanju 2013, Busteni – Tjaša 10. v hitrosti

Četrta in hkrati predzadnja tekma svetovnega pokala v tekmovalnem lednem plezanju UIAA 2013 je zaključena in tekmovalci že pogledujejo proti Kirovu, kjer se bodo od 8. do 10. marca najboljši pomerili za kristalne globuse. Na tokratni tekmi v Busteniju sta slovenske barve zastopala naša reprezentanta Tjaša Kosič in Janez Svoljšak.

SP v lednem plezanju 2013, Busteni – jutri še hitrostno plezanje

Na četrti, predzadnji tekmi svetovnega pokala v tekmovalnem lednem plezanju UIAA 2013, ki poteka še jutri v Romuniji (Busteni), se bodo tekmovalci in tekmovalke (med njimi tudi naša Tjaša Kosič) pomerili še v hitrostnem plezanju. V težavnosti sta dosegla Tjaša 19. in Janez Svoljšak 31. mesto.

Svetovno prvenstvo v tekmovalnem turnem smučanju ISMF 2013

V soboto, 9. februarja, se v francoskem mestu Pelvoux pričenja svetovno prvenstvo v tekmovalnem turnem smučanju pod okriljem ISMF (Mednarodne turnosmučarska zveze), ki bo trajalo do 15. februarja 2013. Na tekmah svetovnega prvenstva bodo nastopili tudi naši reprezentanti, med njimi tudi nova članica reprezentance.