INFORMACIJE

Odprti slovensko-hrvaško-srbski pokal v lednem plezanju 2017


Komisija za gorske športe Planinske zveze Slovenije (PZS) je uspešno sodelovanje s Komisijo za alpinizem Hrvaške planinske zveze (HPS) po treh letih organiziranja skupnega pokala lani razširila še na sodelovanje s Komisijo za drytooling in tekmovalno ledno plezanje Planinske zveze Srbije (PSS). Letos se obetajo štiri tekme v lednem plezanju, odprte za vse tekmovalce in samo v disciplini težavnost (brez hitrosti).
Začetek sodelovanja treh planinskih zvez je bila skupna drytooling delavnica v Trbovljah in Zagorju ob Savi oktobra lani, letos pa bo drytooling akademija 2017 v Zasavju 14. in 15. oktobra.

Letošnji, že 5. odprti pokal v lednem plezanju bo organiziran na Hrvaškem (2 tekmi), v Sloveniji (1 tekma) in Srbiji (1 tekma). Na tekmovanja ste vabljeni prav vsi, ki bi se radi preizkusili v drytoolingu, začetniki ali mojstri. Nekje in enkrat je treba začeti in tovrstna tekmovanja in druženja so odlična priložnost za preizkus, predvsem pa za učenje od mojstrov.

V primeru ugodnih (lednih) razmer najavljamo tudi 7. Humarjev memorial, ki bo januarja ali februarja 2018 v Mlačci. Gre za tekmovanje v hitrostnem lednem plezanju, ki pa ne šteje v točkovanje skupnega pokala. Je predstavitev športa in možnost za vse ledne plezalce, da se seznanijo s hitrostnim lednim plezanjem, predvsem pa priložnost za druženje ljubiteljev lednega plezanja, saj se bo tekmovanja lahko udeležil kdorkoli.

Pomembno
  • Vsi tekmovalci morajo biti člani PZS s plačano članarino za leto 2017.
  • Ob prijavi je treba navesti društvo ali odsek.
  • Obvezna oprema tekmovalcev: cepina z začiteno lopatko, kladivom, dereze, pas, čelada in rokavice. Tekmuje se z lastno opremo.
  • Tekmovalci tekmujejo na lastno odgovornost!

Nabrusite okle in dereze, druženja z vami se že veselimo!

Jasna Pečjak,
načelnica Komisije za gorske športe PZSČešnjica 2016


Zagreb 2015

Karta

KOLEDAR

2. 12. 2017

Domžale, Slovenija

Komisija za gorske športe PZS, PD Domžale

Rezultati

25. 11. 2017

Podslemenski tunel, Hrvaška

Komisija za alpinizam HPS, PDS Velebit Zagreb

Rezultati

18. 11. 2017

Bjelovar, Hrvaška

Komisija za alpinizam HPS, SPK GRIP Bjelovar

Rezultati

4. 11. 2017

Ovčar Banja, Srbija

Komisija za takmičarsko penjanje u ledu i draj tuling PSS, KES Armadillo

Rezultati