Drajtuling akademija Zasavje 2019 - poročilo

Že tradicionalna DT akademija v Zasavju sredi oktobra je namenjena začetnikom in izkušenim plezalcem, alpinistom ter tekmovalcem.
Vodja Vili Guček
Prvi udeleženci iz Srbije in Hrvaške so prispeli že v petek pozno zvečer, ostali pa smo se zbrali v Dolu pri Hrastniku v soboto ob 10. uri. S presenečenjem in veseljem smo ugotavljali, da je udeležencev zagotovo 2 x več kot prejšnja leta in tudi 2 x več, kot se jih je uradno najavilo.Vodja Vili Guček nas je kar hitro usmeril v plezališče, ki so ga uredili člani  AO Špaltna.

Uvodoma nas je pozdravil predsednik PD Dol pri Hrastniku Vid Jerič, Vili Guček je na kratko predstavil okvirni program delavnice, Mario Musulin pa je pripravil kratko predstavitev opreme za DT plezanje.

Udeleženci smo se razporedili po smereh, na lažjih je bila kar gneča in je bilo vsaj na začetku potrebno nekaj strpnosti in potrpežljivosti, da je vsak dočakal svojo priložnost za praskanje po skalah. Plezanje smo zaključili z druženjem v piceriji Gurman (odlične pice!), večina pa še ob dišečem kostanju in Mariovem zanimivem predavanju o treningu te plezalne zvrsti.
V nedeljo so se vsi dodobra naplezali v plezališču Ob Savi. Boljši so plezali in celo »sajtali« osmice, malo manj izkušeni pa tistih nekaj petk, šestk in sedmic. Mislim, da nihče ni odšel spočit iz plezališča. Vzdušje je bilo ves čas odlično.

Delavnice se je v dveh dneh udeležilo več kot 50 plezalk in plezalcev, večina seveda v soboto (ko nas je bilo kar 48)

Pripombe udeležencev so bile poleg pohval tudi, da si želijo več pomoči in svetovanja inštruktorjev, ko plezajo začetniki oz. manj izkušeni.

Jasna Pečjak in Vili Guček