Skakavac Trail – združitev lepote in užitka

Kraj: Sarajevo
Vrsta dogodka: Tekmovanje
Organizator: Pohodniško društvo Skakavac Sarajevo
V začetku jeseni, točneje 29. septembra 2018, bo Sarajevo gostilo veliko tekmovalcev, ki bodo sodelovali v drugem Skakavac Trailu.

Skakavac Trail organizira PD Skakavac Sarajevo, katerega poslanstvo je ponujanje novih atraktivnih vsebin v naravi običajni populaciji in spremeniti odnos do varovanja okolja. Ena izmed teh vsebin je tudi Trail running. Trail running ali tek po hribih je najhitreje rastoč in najbolj obetaven športni trend na svetu, na katerem posamezne države utemeljujejo svojo turistično ponudbo. Še nekaj let nazaj je bila v Bosni in Hercegovini ta športna disciplina popolnoma neznana. Zahvaljujoč hribovjem, ki obiskovalcem s svojo lepoto vzamejo dih, se v Bosni in Hercegovini tek po hribih razvija in danes združuje ljudi v pomembno skupnost tekačev.

Tekmovalci se lahko prijavijo na eno izmed treh ponujenih tekm različnih dolžin, in sicer 18, 32 ali 43 kilometrov. Vsaka od nih doseže kvalifikacijske točke ITRA in UTMB®. Steze potekajo čez najlepše predele mesta in ponujajo nepozabno doživetje, kar daje tekmovalcem možnost, da občutijo vse lepote, ki jih ponuja Sarajevo. Tekma poteka čez Naravni park Skakavac, v katerem se nahaja prelep 98 meterov visok slap, po katerem je spomenik narave dobil tudi ime. Ne glede na to katero stezo tekmovalci izberejo, bodo uživeli v lepotah, ki jih predstavljajo deli starega mesta, Čavljak, Crepoljsko, Bukovik, Uževica, Motka, Jošanički potok in ob končani tekmi občutili zadovoljstvo.

Tekmovalce poleg čudovitih poti pričakuje dobro znano bosansko gostoljubje, odlična zabava z bendom Letu Štuke ter darila partnerjev tekme.Skakavac Trail promovira zdrav in aktiven način življenja, pomaga pri razvoju turizma, predstavlja naravne, kulturne in zgodovinske znamenitosti Sarajeva in Bosne in Hercegovine ter želi mestnim prebivalcom in turistom predstaviti Naravni spomenik Skakavac kot privlačno destinacijo za aktivne počitnice.

Prijave za dirko so odprte do 20. septembra 2018, do 23:59. Zainteresirani tekmovalci se lahko prijavijo na spletni strani www.stotinka.hr. Več informacij o Skakavac Trailu, poti, pravilih tekme in drugih pomembnih podatkih najdete na uradni spletni strani tekme skakavactrail.ba.

Dobrodošli v Sarajevo, dobrodošli na Skakavac Trail!