Sevniški planinski maraton 2019

Kraj: Sevnica
Vrsta dogodka: Tekmovanje
Društvo: PLANINSKO DRUŠTVO LISCA SEVNICA

Spoštovani "trail" tekači, rekreativci, planinci, pohodniki, ljubitelji doživetij v naravi vseh generacij!


Planinsko društvo Lisca Sevnica
 organizira športno tekmovalno in pohodno-rekreativno prireditev,
5. Sevniški planinski maraton 2019. Izbirate lahko med 4 pohodnimi "trail" potmi od 6 do 45 km, ki potekajo pretežno po Sevniški planinski poti, markirani obhodnici po območju občine Sevnica.

Sevniški planinski maraton ponuja pestro izbiro tekmovalnih "trail" in pohodnih izzivov za vse starostne skupine. Ponuja izzive vztrajnim pohodnikom, "trail" tekačem, pohodniške užitke, rekreacijo družinam ter športno-kulturno-zabavno preizkušnjo najmlajšim, ki jih spodbujamo k zdravem načinu življenja z gibanjem v naravi. Med teki in pohodi spoznavate številne naravne vrednote in kulturne zanimivosti (cerkve, gradove, običaje…). Prireditev je tekmovalnega in rekreativnega značaja, poudarek pa je na gibanju in druženju.

Poti vodijo pretežno po markiranih planinskih poteh po gozdovih, travnikih, grebenih s čudovitimi razgledi, mimo izjemnih kulturnih in naravnih znamenitosti. Posebej zanimivo je območje Lisce (947 m), najbolj priljubljene izletniške točke v Posavju. Na poteh bodo kontrolne točke z okrepčili, kulturnim programom, animacijami za najmlajše … Po prihodu na cilj se boste lahko osvežili na bazenu Sevnica ali pri Športnem domu Sevnica, kjer bo poskrbljeno za hrano in pijačo, in se udeležili številnih športno-animacijskih aktivnosti v popoldanskih urah. Po podelitvi nagrad in priznanj bo kulturno-zabavni program.

Sevniški planinski maraton 2019 bo potekal v soboto, 31. avgusta 2019, s štartom in ciljem na igrišču pri Športnem domu Sevnica, Prvomajska ulica 15a, 8290 Sevnica.

Že nabirate kondicijo? Naj vas beseda "maraton" ne prestraši! Poti so prilagojene za vsakogar! In ne pozabite: pomembno je sodelovati, se razgibati, sprostiti v naravi, narediti nekaj zase in se obenem še zabavati, spoznati nove ljudi, poti, doživetja, zanimivosti!

 

Prijave so odprte: http://www.planinskimaraton.si/prijava--apply.html

Izkoristite možnost ugodnejše prijave do 15. 7.!

 

Poti: http://www.planinskimaraton.si/poti--trails.html

Nagrade: http://www.planinskimaraton.si/nagrade--prizes.html

Program: http://www.planinskimaraton.si/program.html

 

Vabljeni v Posavje v Sevnico na edinstveni tekmovalni in rekreativno-pohodni športni dogodek za vse generacije!