Drajtuling akademija v Zasavju 2019

Termin: 12. 10. 2019 - 13. 10. 2019
Kraj: Škis bar, Trg borcev NOB 13a, 1431 Dol pri Hrastniku
Vrsta dogodka: Ledno plezanje
Delavnica zatikanja cepinov bo potekala 12. in 13. oktobra 2019. Akademija je namenjena različno izkušenim plezalcem iz Slovenije, Hrvaške in Srbije ter ostalim, ki jih zanima ta plezalna zvrst. Informacije in izkušnje bosta z vami delila izkušena drytooling in ledna plezalca/tekmovalca Vili Guček in Mario Musulin.

Namen skupne akcije, ki jo organizira Vili Guček (AO Špaltna) v sodelovanju s Komisijo za gorske športe Planinske zveze Slovenije in Komisijo za alpinizem Hrvaške planinske zveze, je predstavitev športa, demonstracija tehnik, plezanje, druženje in nabiranje izkušenj v družbi  slovenskih, hrvaških in srbskih plezalcev z orodji ter lednih plezalcev.

Zbor v soboto 12. oktobra ob 10.uri v Škis baru, Trg borcev NOB 13a, 1431 Dol pri Hrastniku

1.dan

Plezanje v DT plezališču Dol pri Hrastniku Pod Škalo, zvečer druženje, debata o tehnikah in treningu

Spanje: vsak udeleženec SAM poskrbi za prenočevanje

2.dan 

Plezanje v plezališču Ob Savi  

Ob Savi: Na cesti Litija – Zagorje ob Savi, 1,5 km od Zagorja je ob cesti na strani Save majhno parkirišče. Ob cesti proti Zagorju cca 150m, kjer se ob začetku zidu spustimo navzdol po označeni poti do plezališča (cca 5 - 10 min). Ker je parkirišče majhno in izpostavljeno (vlomi), lahko vozilo pustimo na parkirišču železniške postaje Zagorje ob Savi in uporabimo taxi ali gremo peš.

Inštruktorja bosta Vili Guček in Mario Musulin.

Zaradi lažje organizacije delavnice prosimo za predhodno prijavo na jasna@pecjak.si  ali 031 764 228

Karta