Začetek sezone svetovnega pokala 2018 v lednem plezanju

Saas Fee v Švici je bil 19. in 20. januarja prizorišče uvodne tekme svetovnega pokala 2018 v lednem plezanju. Slovenska tekmovalka Maja Šuštar (AO PD Domžale) se je uvrstila na 17. mesto.
Slovita ledna dvorana v parkirni hiši v Saas Feeju
V Saas-Fee, na prvo postajo letošnjega svetovnega pokala v lednem plezanju, se je od slovenskih tekmovalcev odpravila zgolj Maja Šuštar (AO PD Domžale), ki je svoj nastop končala na 17. mestu. Za polfinalni nastop ji je zmanjkal le dotik zadnjega oprimka, katerega je opravila zgolj sekundo po tem, ko je sodnik razglasil konec njenega 6-minutnega nastopa.

V ženski konkurenci se je sicer veselila zmage lanskoletna zmagovalka svetovnega pokala, Korejka Hannarai Song, pred rojakinjo Shin Woonseon. Favoritinja iz polfinalnega nastopa, Rusinja Maria Tolokonina je zaradi zdrsa svoj nastop nepričakovano končala na tretjem mestu. Pri moških je s fenomenalnim nastopom zmagal Rus Alexey Dengin pred rojakom Maximom Tomilovim, tretji je bil Mohammadreza Korouyeh Safdarian iz Irana.Maja Šuštar, na koncu 17., sredi boja z ledenim sodčkom. Foto: UIAA