Kovačič, Kuhar in Mihelič najhitreje na vrhu Planice

Šesti tek na Planico z rekordnim številom udeležencev je postregel tudi s trojnim zmagoslavjem članov slovenske reprezentance v tekmovalnem turnem smučanju, saj so si stopničke razdelili Luka Kovačič, Nejc Kuhar in Luka Mihelič, peti pa je bil Matjaž Mikloša.
Luka Kovačič in Barbara Trunkelj zmagovalca Planice (foto Siniša Kanižaj/Red Bull Content Pool)
Na šesti tek na letalnico bratov Gorišek se je prijavilo kar 1.047 tekmovalcev iz 22 držav. Poleg rekordnega števila tekačev so tekmovalci letos presenetili tudi s časom, v katerem jim je uspelo osvojiti vrh velikanke. Pri fantih so bile v kategoriji posameznikov stopničke prvič, odkar se v Planici teče po letalnici, rezervirane le za Slovence. Zmagovalec Luka Kovačič se je na vrh povzpel v štirih minutah in 59 sekundah.

Nejc Kuhar (drugi), Luka Kovačič (prvi) in Luka Mihelič (tretji) so si razdelili stopničke teka na planiško velikanko (foto Siniša Kanižaj/Red Bull Content Pool)

"Verjetno se niti še ne zavedam, kaj mi je uspelo danes, zmagati na najtežji Red Bull 400 preizkušnji na svetu in še z rekordom. Zjutraj so padale stave, ali bo šlo pod 5 minut ali ne. No, šlo je za las, ampak pokazal sem, da se da. Sem seveda super zadovoljen. Mislim, da je kakšna sekunda za izboljšanje še mogoča, ampak ne bi nič napovedoval. Pustimo se presenetiti," je zmagovalec povedal po izjemno težki preizkušnji. Na stopničke sta se uvrstila tudi drugouvrščeni Nejc Kuhar in Luka Mihelič na tretjem mestu. Zmagovalna trojica dosega uspehe tudi v tekmovalnem turnem smučanju, član reprezentance pa je tudi Matjaž Mikloša, ki je dosegel peto mesto.Letos je med ženskimi udeleženkami prvič zmagala Slovenka. Najboljša je bila Barbara Trunkelj, ki ni za veliko zgrešila ženskega rekorda, ki ga od leta 2016 drži Italijanka Valentini Belotti – Belottijeva se je na velikanko povzpela v šestih minutah in 20 sekundah.

Iskrene čestitke!

Manca Čujež