Vozni redi v Alpah 2019

Izšla je že enajsta knjižica Vozni redi v Alpah, v kateri so zbrani vozni redi vlakov, avtobusov, žičnic in ladjic ter ponudniki kolesarskih izposojevalnic in taksi prevozov na območju slovenskih Alp in tudi preko mej. Skupno je v knjižici 48 različnih prog , od tega jih 15 obratuje samo v času poletne sezone.
S knjižico želimo uporabnikom približati uporabo trajnostnih prevoznih sredstev, saj so informacije o možnosti uporabe in kombiniranju različnih vrst javnega prevoza na območju slovenskih Alp dostopne na enem mestu. Število domačih in tujih gostov v alpskih občinah narašča, s tem pa tudi pritiski na infrastrukturo in okolje, zmanjšuje se tudi doživljajska vrednost naravnih danosti in kulturne dediščine. Z uporabo javnega potniškega prometa, kolesa in hoje smo bolj svobodni, vožnja z vlakom, ladjico, avtobusom ali gondolo pa je lahko pravo doživetje.

»Vztrajno promoviranje trajnostne mobilnosti se kaže tudi v pobudah alpskih občin, ki uvajajo avtobusne linije, mobilnostne kartice in infrastrukturne ukrepe, ki podpirajo hojo in kolesarjenje. Želimo si, da bi država prepoznala pomen dostopnosti informacij o voznih redih na enotnem portalu kot prioriteto in nadaljevala dobro prakso Voznih redov v Alpah.« Špela Berlot, CIPRA Slovenija, direktorica

Knjižica je v tiskani obliki na voljo na Planinski zvezi Slovenije ter pri vseh partnerskih organizacijah.

 Vozni redi v Alpah