Končno tekmovali tudi turni smučarji | Zvoh night attack

Zima turnim smučarjem v letošnji sezoni ponovno ni naklonjena. Odnesla je že tekmo v šprintu pri Celjski koči ter prestavila memorial Luke Karničarja in Rada Markiča.
Zvoh night attack - vzporedno turni smučarji in tekači. Foto: Join Run
V koledarju državnega prvenstva tretje, sicer pa v letošnji sezoni prvo in edino izvedeno tekmovanje, Zvoh night attack, je štelo za državno prvenstvo v vzponu, hkrati pa tudi za slovenski pokal.

Tekmovanje je organiziralo Športno društvo Divji zajci, za kar smo jim turni smučarji nadvse hvaležni. V soju bakel se je v soboto, 1. februarja 2020, na smučišču Krvavec zbralo 27 turnih smučarjev in kar 116 tekačev.

Na turnih smučeh se je v kategoriji članov (20 do 45 let) s časom 19:16 do cilja najhitreje povzpel Luka Kovačič in tako ohranil naziv državnega prvaka v vzponu. Na stopničkah sta mu družbo delala še Luka Mihelič (21:53) in Matjaž Mikloša (22:42).V kategoriji mladincev (stari do 20 leta) sta nastopila le brata Pritržnik. V točno desetih minutah je vrh osvojil Maj, dobri dve leti mlajši Jon se mi je pridružil čez sedem minut in pol.
V veteranski kategoriji (46 let in starejši) se je pomerilo sedem tekmovalcev, najhitrejši so bili Tomaž Soklič (23:14), Aljoša Martinjaš (27:45) in Milan Šenk (28:07).

V ženski kategoriji se je tokrat najbolje predstavila Karmen Klančnik Pobežin, ki je s progo končala v 27 minutah. Za njo sta se na podium uvrstili še Isabelle Kuhar Sebastian (31:29) in Katarina Pritržnik (33:12).

Čestitamo vsem nastopajočim. Zahvale za trud pri izvedbi grejo na računa organizatorja, Športnega društva Divji zajci in ekipi smučišča Krvavec, ki je pripravila tekmovalno progo prav do vrha Zvoha.

Robert Pritržnik,
načelnik KGŠ

Prilogi:
 Rezultati - ženske
 Rezultati - moški, vse kategorije