Slovenska turnosmučarska reprezentanca v Andori

Slovenska reprezentanca v turnem smučanju se te dni mudi v Camapedrosi v Andori, saj se bo med 1. in 6. marcem udeležila svetovnega prvenstva v turnem smučanju. Slovenske barve bo zastopalo šest tekmovalcev.
Reprezentančni trening na Zelenici (Foto: Robert Pritržnik)
V Andori bodo našo državo zastopali: Luka Mihelič, Luka Kovačič in Aljaž Kolar v članski konkurenci, Tine Habjan bo nastopil v konkurenci mlajših članov, Klemen Španring bo tekmoval z mladinci, Maj Pritržnik bo nastopil med kadeti. Vsi bodo nastopili na posamični tekmi ter na tekmi v vzponu, Maj Pritržnik bo nastopil tudi na šprintih, Luka Kovačič, Luka Mihelič, Aljaž Kolar in Tine Habjan pa bodo kot ekipa nastopili še na štafetni tekmi.

Trening na Zelenici (Foto: Robert Pritržnik)

V Andori jih spremlja tudi načelnik Komisije za gorske športe PZS in selektor slovenske turnosmučarske reprezentance Robert Pritržnik. Glede na to da je bila letošnja sezona zaradi omejitev epidemije koronavirusa drugačna od preteklih, je težko govoriti o pričakovanjih na svetovnem prvenstvu. Člani reprezentance se namreč niso udeležili mednarodnih tekem, so le pridno trenirali na domačih tleh. Nastopili so na dveh tekmah za državno prvenstvo, v šprintih na Golteh in v vzponu na Mariborskem Pohorju, kjer so vsi reprezentanti upravičili svoje mesto v izbrano vrsto. Na Golteh je zmagal Luka Kovačič, drugo mesto je osvojil Matjaž Mikloša, tretje pa Tine Habjan. Na Mariborskem Pohorju je zopet zlato domov odnesel Luka Kovačič. Drugo mesto je osvojil Luka Mihelič, tretji Klemen Španring.

Jutri, 2. marca, bo prva tekma v šprintu, 4. marca bo tekma v vzponu, kjer selektor od svojih pričakuje največ. Kot je povedal Robert Pritržnik so realna pričakovanja nekje od 10. do 15. mesta.