Tekmovalno turno smučanje na sejmu Alpe-Adria

Tekmovalno turno smučanje iz prve roke - oziroma s prve smuči! Vabljeni na predstavitev nove olimpijske discipline, slovenske reprezentance v tekmovalnem turnem smučanju, opreme in dinamike tega športa na sejem Alpe-Adria na Gospodarskem razstavišču v Ljubljani - v petek, 25. marca, ob 16. uri v preddverje Marmorne dvorane.
Tekmovalno turno smučanje na sejmu Alpe-Adria (foto SkiMo Stats)
Slovenska reprezentanca v tekmovalnem turnem smučanju, deluje pod vodstvom selektorja Roberta Pritržnika in trenerja Nejca Kuharja, se je z nedavnega evropskega prvenstva v Španiji vrnila z največjim ekipnim uspehom do zdaj. Maj Pritržnik se je zavihtel na peto mesto v šprintih in osmo v vzponu med kadeti, Klemen Španring je bil osmi v vzponu med mladinci, Tine Habjan deseti v šprintih med mlajšimi člani in Luka Kovačič 18. v vzponu med člani, v skupnem seštevku reprezentanc pa so dosegli deseto mesto. Dobri obeti za slovensko reprezentanco, saj se bo tekmovalno turno smučanje s tremi disciplinami pridružilo olimpijski družini že na prihodnjih zimskih olimpijskih igrah leta 2026 v Milanu in Cortini. Več >>> Slovenski turni smučarji med top 10 v Evropi, turno smučanje na olimpijskih igrah 2026


Slovenska reprezentanca v tekmovalnem turnem smučanju: selektor Robert Pritržnik, trener Nejc Kuhar in tekmovalci Klemen Španring, Luka Kovačič, Tine Habjan in Maj Pritržnik (foto Jernej Leskovšek)

Tekmovalno turno smučanje bo na naslednjih zimskih olimpijskih igrah leta 2026 v Milanu in Cortini doživelo premierno izvedbo. Slovenska turnosmučarska reprezentanca je na letošnjem EP v Španiji z 10. mestom med vsemu udeleženimi državami dosegla največji ekipni uspeh. Glavni cilj podkomisije za tekmovalno turno smučanje pri Planinski zvezi Slovenije je uvrstitev naših turnih smučarjev na naslednje ZOI in popularizacija tekmovalnega turnega smučanja med mladimi z akcijo Šolar na turne smuči.

Spoznajte tekmovalno turno smučanje iz prve roke - oziroma s prve smuči! Vabljeni na predstavitev nove olimpijske discipline, slovenske reprezentance v tekmovalnem turnem smučanju, opreme in dinamike tega športa na sejem Alpe-Adria v Ljubljano - v petek, 25. marca, ob16.00 v preddverje Marmorne dvorane Gospodarskega razstavišča!