Predstavitev nove olimpijske discipline - turnega smučanja | sejem Alpe-Adria 2022

Oglejte si predstavitev tekmovalnega turnega smučanja, ki bo olimpijsko premiero doživelo na olimpijskih igrah 2026 v Milanu in Cortini. Na sejmu Alpe-Adria 2022 je pogovor s slovenskimi reprezentanti Klemnom Španringom, Majem Pritržnikom, Tinetom Habjanom, reprezentantko Karmen Klančnik Pobežin in selektorjem Robertom Pritržnikom vodil športni novinar in pedagog Peter Kavčič.
Predstavitev tekmovalnega turnega smučanja na sejmu Alpe-Adria 2022 (foto Jernej Leskovar)
Predstavitev nove olimpijske discipline - tekmovalnega turnega smučanja. V sklopu sejma Alpe-Adria 2022 je pogovori s slovenskimi reprezentanti Klemnom Španringom, Majem Pritržnikom, Tinetom Habjanom (vsi člani Turnosmučarskega kluba LiMa), reprezentantko Karmen Klančnik Pobežin (Društvo za razvoj turnega smučanja) in selektorjem slovenske reprezentance v tekmovalnem turnem smučanju Robertom Pritržnikom vodil športni novinar in pedagog Peter Kavčič.


Tekmovalno turno smučanje so na sejmu Alpe-Adria predstavili selektor Robert Pritržnik, reprezentantje Tine Habjan, Maj Pritržnik, Klemen Španring in Karmen Klančnik Pobežin, pogovor je vodil Peter Kavčič (foto Jernej Leskovar)

V sproščenem intervjuju so predstavili discipline tekmovalnega turnega smučanja, cilje za naslednjo sezono in olimpijski cikel. Vsekakor je njihov glavni cilj uvrstitev na zimske olimpijske igre Milano Cortina 2026. Robert Pritržnik, tudi načelnik Komisije za gorske športe Planinske zveze Slovenije, je podrobno predstavil tudi projekt popularizacije turnega smučanja med mladimi Šolar na turne smuči.

 

-------------------------
Povezane novice:
Najuspešnejši v 2021: Garnbret, Potočar, Kukovec, Petek, Stražar, Klančnik Pobežin in Kovačič 
Slovenski turni smučarji med top 10 v Evropi, turno smučanje na olimpijskih igrah 2026 
Olimpijski studio TV Slovenija: tekmovalno turno smučanje | Nejc Kuhar in Luka Kovačič 
Kovačič in Španring državna prvaka v parih na Okrešlju 
Luka Kovačič in Karmen Klančnik Pobežin državna prvaka na Zelenici 
Karmen Klančnik Pobežin in Luka Kovačič državna prvaka v vzponu na Lumarjevem vertikalu 2022
Migaj z nami o tekmovalnem turnem smučanju