Znane slovenske tekme v turnem smučanju

Znan je koledar slovenskih tekem v tekmovalnem turnem smučanju za letošnjo zimo 2022-2023. Prva tekma bo 11. decembra v Črni na Koroškem.
Komisija za gorske športe in njena Podkomisija za tekmovalno turno smučanje na Planinski zvezi Slovenije je skupaj z organizatorji oblikovala dokončen koledar tekem v tekmovalnem turnem smučanju. Letos bodo organizirali pet tekem na pet različnih lokacijah po Sloveniji: Črna na Koroškem, Maribor, Jezersko, Zelenica in Logarska dolina. Tri tekme bodo štele za državno prvenstvo (šprinti, vzpon in posamično), dve tekmi za državni pokal.

Prva tekma v šprintih bo potekala v Črni na Koroškem že 11. decembra 2022 in ga organizira Turnosmučarski klub LiMa. Tekma bo izvedena kot odprto državno prvenstvo in so nastop napovedali tekmovalci iz Slovenije, Slovaške, Češke, Poljske in Avstrije.

Disciplina šprinti bodo skupaj z mešano štafeto leta 2026 na ZOI Milano Cortina s 36 športniki (18 žensk in 18 moških) iz celega sveta doživeli premierno izvedbo. Verjamemo, da bomo imeli predstavnico/predstavnika tudi iz Slovenije.