Po dobre rezultate na svetovno prvenstvo

Glavni cilj slovenske turnosmučarske reprezentance je svetovno prvenstvo v Španiji, Boi Taull, kjer je lani požela odlične rezultate.
Foto: Jernej Leskovšek
Slovenska reprezentanca v tekmovalnem turnem smučanju se je z evropskega prvenstva Boi Taull 2022 vrnila z največjim ekipnim uspehom do zdaj: Maj Pritržnik se je zavihtel na peto mesto v šprintih in osmo v vzponu med kadeti, Klemen Španring je bil osmi v vzponu med mladinci, Tine Habjan deseti v šprintih med mlajšimi člani in Luka Kovačič 18. v vzponu med člani, v skupnem seštevku reprezentanc pa so dosegli deseto mesto. »Verjamemo, da lahko v letošnjem letu lanskoletne rezultate ponovimo, oziroma izboljšamo. Tekmovali bomo v vseh disciplinah: šprinti, posamično, vzpon, pari, mešane štafete in štafeta. Cilji so visoki in sicer vsaj ena uvrstitev med prve tri, dve uvrstitvi med 10 in dve med 15,« je optimističen selektor slovenske reprezentance v tekmovalnem turnem smučanju Robert Pritržnik.


Slovenska reprezentanca v tekmovalnem turnem smučanju: selektor Robert Pritržnik, trener Nejc Kuhar in tekmovalci Klemen Španring, Luka Kovačič, Tine Habjan in Maj Pritržnik (foto Jernej Leskovšek)

Na prvenstvu bo nastopilo 6 tekmovalcev, imena vseh še niso znana. »Želimo si čim boljših rezultatov v olimpijskih disciplinah šprintov in mešanih štafet, ker se nam bo s tem odprla možnost nastopa na zimskih olimpijskih igrah. Norme za nastop na zimskih olimpijskih igrah Milano Cortina 2026 bodo znane v letu 2023

V letošnji zimski sezoni se bodo člani reprezentance udeležili naslednjih tekem:

11.-14. januar:  svetovni pokal Morgins v Švici,
20. januar:  Mauntain Attack v Avstriji,
21. do 28. januar: olimpijski festival evropske mladine v Forni di Sopra v Italiji,
16.-19. februar: svetovni pokal Val Martelo v Italiji,
27. februar do 5. marec: svetovno prvenstvo v Boi Taullu, Španija,
17.-19. marec: svetovni pokal v Schladming v Avtriji,
17.-19. marec: mladinski svetovni pokal v Villarsu v Švici,
25. marec: svetovno prvenstvo v parih Ponte di Legno v Italiji,
23.-26. marec: mladinski svetovni pokal v Val Louron v Franciji,
11.-15. april: svetovni pokal v Tromso na Norveškem.