Predstavitev mlade reprezentance Slovenije za Olimpijski festival evropske mladine 2023

V Slovenskem olimpijskem izobraževalnem centru so predstavili mladi slovenski zimski športniki, ki bodo barve Slovenije zastopali na prihajajočem Olimpijskem festivalu evropske mladine (OFEM). Slovenske barve bo zastopal tudi mladi član slovenske reprezentance v turnem smučanju Jon Pritržnik.
Zimski OFEM bo letos med 21. in 28. januarjem gostila sosednja Italija, na njem pa bo nastopilo 47 slovenskih športnic in športnikov v 11 športnih panogah. Turno smučanje bo noviteta na naslednjih zimskih olimpijskih igrah, ki jih bo leta 2026 gostila sosednja Italija, zato je na olimpijskem festivalu turno smučanje prav tako prvič na tekmovalnem sporedu.

Med 47 sloveskimi športniki je tudi 16-letni Jon Pritržnik, član slovenske reprezentance v tekmovalnem turnem smučanju, perspektivni mladi športnik, ki bo letos prvič nastopal za reprezentanco v kategoriji kadetov. V lanski sezoni je v disciplini posamično osvojil naslov državnega podprvaka, v disciplini vzpon pa je bil tretji. Poleg tega je uspešen kolesar, ki se na tekmah slovenskega pokala redno uvršča med najboljših 5 v svoji kategoriji in s slovensko reprezentanco nastopa na mednarodnih tekmah.

Jon in Robert Pritržnik 

"Ker fantje letos še niso imeli tekme, težko rečem, kakšne uvrstitve lahko pričakujemo od letošnjega festivala. Želimo si, da Jon v disciplini sprinti pride v polfinale, v tekmi posamezno pa med 15. najboljših. Vem pa tudi, da sta to visoka cilja, sploh ker imajo druge reprezentance v vsaki kategoriji po 4 ženske in 4 moške predstavnike," je povedal selektor slovenske reprezentance v turnem smučanju Robert Pritržnik

 

Razen v hokeju na ledu bo Slovenija nastopila v vseh športnih panogah, ki so na tekmovalnem sporedu. Športniki pa bodo skušali preseči lanski uspeh, ko so naši mladi reprezentanti osvojili 5 kolajn, od tega 3 najvišjega leska.

Zastavonoši na otvoritveni slovesnosti #OFEMFJK2023 bosta smučarska skakalka Nika Prevc, dobitnica 2 zlatih odličji na zadnjem OFEM-u na Finskem in perspektivni alpski smučar Miha Oserban.