Uspešen premierni nastop turnega smučarja

V Furlaniji Julijski Krajini v Italiji se je konec tedna zaključil še en Olimpijski festival evropske mladine (OFEM). Na njem se je prvič predstavilo tudi tekmovalno turno smučanje in slovenske barve je zastopal mladi Jon Pritržnik, član slovenske reprezentance v turnem smučanju. V sprintu je zasedel 15. mesto.
Na zimskem Olimpijskem festivalu evropske mladine je Slovenijo zastopalo 47 mladih slovenskih športnikov, ki so se za odličja potegovali v 11 od 12 športnih panog. Osvojili so kar 6 zlatih odličij in Slovenijo uvrstili na končno 6. mesto po uspešnosti držav.


Prvič se je na tovrstnem festivalu predstavilo turno smučanje in prvič se je v dveh disciplinah predstavil turni smučar Jon Pritržnik. Najprej je nastopil v sprintu. V svoji četrtfinalni skupini je zasedel tretje mesto, kar pa ni bilo dovolj za polfinale in je tako zasedel končno 15. mesto. Čez tri dni je nastopil tudi v temi posamezno, žal posamične preizkušnje ni zaključil, saj se mu je zlomila smučka.


»Udeležba na OFEMu mi je bila v veliko veselje in čast, da sem lahko kot prvi in edini zastopal Slovenijo v turnem smučanju. Ker v letošnji sezoni še ni bilo mednarodnih tekmovanj, je bil nastop v močni mednarodni konkurenci kar velika neznanka. Nastop v šprintu je bil uspešen, malo je zmanjkalo do napredovanja v polfinale, v posamični preizkušnji pa je vse do tehničnih težav potekalo po mojih pričakovanjih. Pokazalo se je, da sem zelo konkurenčen in to me motivira za nadaljnji napredek. Hkrati pa sem se tudi nekaj novega naučil in spoznal nove prijatelje,« je povedal 16-letni Jon Pritržnik.