Odprto tekmovanje slovenskega in SHS pokala v lednem plezanju

V Domžalah ponovno organizirajo odprto tekmovanje slovenskega in SHS pokala v lednem plezanju (drytooling), vabljeni, da se nam 4. marca 2023 pridružite.
Vabim in spodbujam vse, ki radi primete za cepine in obujete dereze, da se pridružite in udeležite dogodka v soboto, 4. marca 2023 v Domžalah, s pričetkom ob 9. uri

PRIJAVITE SE TUKAJ!
Naš namen je, da z tekmo širši javnosti omogočimo izkustvo plezanja v tej disciplini in povečamo njeno priljubljenost med plezalci. Smeri bodo zabavne in varne, prisotna bo pestrost različnih gibov, seveda v lažji obliki kakor na mednarodnem nivoju. Na dogodku boste lahko spoznali tudi različne vrste oprimkov, različne vrste opreme (cepinov/derez) in dopolnili rokovanje z njo.


Za tiste, ki vas privlači zimska idila in smeri, ki jih zima ponuja, pa ledno plezanje/drytooling predstavlja skoraj nepogrešljiv način priprave, ki bo pripomogel k suverenosti, ob rednem treningu pa tudi dobri vzdržljivosti in malo manj tresočim se nogam v ključnih situacijah. Že sama misel plezanja z cepini in derezami mnogim vzbudi spoštovanje in občutek strahu, kar lahko povzroči »psihično blokado«. Pogumno torej k soočanju in premikanju lastnih mej in zmožnosti.
Sama tekma bo potekala čez cel dan; moška in ženska kategorija, dopoldan plezanje kvalifikacijskih smeri na toprope, osem moških in osem ženskih tekmovalcev/alk pa bo nastopilo v finalu s plezanjem v vodstvu. Druženje, spoznavanje, deljenje izkušenj, smeh, borba, muzika.. mogoče šeke.. torej, družba bo fina, pridi, a ne brez cepina!

Pripravil: Marko Guna