Tekma na Okrešlju za zaključek sezone

V nedeljo, 19. marca 2023, smo reševalci GRS Celje izvedli "Memorial celjskih reševalcev 2023 ". To turnosmučarko tekmovanje velja v Sloveniji za najbolj atraktivno tekmovanje v turnem smučanju, dogaja se v pristnem gorskem okolju, kjer ne manjka grap, strmih spustov in tehničnih vzponov.
Foto: Ivo Avberšek - Hans
Letos je bil start tekmovanja na Okrešlju. Tekmovalci smo se zapodili pod steno Turske gore, v dolgi prečki dosegli strmo ožino imenovano Trihter, nadaljevali do najvišje točke krajše proge, ki je bila pod Savinjskim sedlom. Dolgoprogaši smo tam sneli smuči in se po strmi Sestopni grapi povzpeli na njen vrh na 2177 m, sledil je spust do ledenika pod Skuto, povratek prek Jezerskega in Savinjskega sedla in uživaški spust po odjenjanem srencu v cilj na Okrešlju.


Zmagovalec med člani je bil Urh Karničar (TTSO Jezersko), med mladinci je zmagal Pavel Elija Smrtnik (PD Jezersko), pri ženskah je slavila Lena Lupša (TSK Lima), najboljši veteran je bil Matej Špeh (GRS Celje), v kategoriji GRS pa Urh Karničar (GRS Jezersko).

"Letošnja novost, rekreativna kategorija, pri kateri so lahko udeleženci lahko prosto odšli po progi že eno uri pred startom, navijali, bili del tekmovanja in sodelovali na sklepnem delu, se je izkazala za odlično. Večina turnih smučarjev namreč nima tekmovalne opreme, tekmovalnih ambicij, želijo pa varno preizkusiti označeno progo, svoje veščine in zmožnosti. Ta kategorija je popestrila dogodek, ker je bila večina tekmovalcev, zaradi katerih se to tekmovanje organizira, žal odsotna. Pozitivno presenečenje sta bili mladinki, Manca Mlekuž in Lena Lupša, obe letnik 2007, ki si  zaslužita posebno pohvalo, predvsem zaradi zagrizene borbe in pogumnega spusta," je v imenu vseh organizatorjev v poročilu tekme zaključil Matej ŠpehCELOTNI REZULTATI

Pri organizaciji tekmovanja so sodelovali člani GRS Celje in TSK Lima. Za izvedbo tekmovanja se zahvaljujemo sponzorjem: Mizar d.o.o., SnowMonkey, Didakt d,o,o, Kovinomont o.o.o., BSH Hišni aparati d.o.o., Green Gold d.o.o., Gm Plus d.o.o., Viba d.o.o., ActionMama, VegBrands.
Pripravil Matej Špeh (Grs Celje) 
Avtor fotografij: Ivo Avberšek - Hans