Tekmovalno uspešen mesec

Mesec marec, ki se ravno izteka, je poleg zadnjih dveh tekem slovenskega pokala na Zelenici in Okrešlju, nudil tudi številne mednarodne preizkušnje, ki so se jih udeležili naši reprezentanti.
Foto: Skimostats
19. marca je predzadnjo postajo svetovnega pokala gostil avstrijski Schladming, kjer je na tekmi v vzponu uspešno nastopil Klemen Španring. Za kratko, hitro preizkušnjo je potreboval 22 minut in 40 sekund in za zmagovalcem, letos nepremagljivim Rémijem Bonnetom zaostal za 3 minute in 23 sekund. Klemenov dober nastop je pomenil 12. mesto med mlajšimi člani.

Isti vikend je v švicarskem Villarsu potekal mladinski svetovni pokal, ki se ga je udeležil Maj Pritržnik. V šprintih je imel precej smole in je zasedel 23. mesto, na posamični tekmi pa je osvojil 15. mesto. Teden dni kasneje se je Maj udeležil še zaključka mladinskega svetovnega pokala v francoskih Pirenejih, kjer je na tekmi v vzponu zasedel odlično 11. mesto, na posamični tekmi je dosegel 17. čas, v šprintih pa izjemno 9. mesto. Tudi v skupnih razvrstitvah mladinskega svetovnega pokala je Maj Pritržnik uvrščen zelo visoko, čeprav se ni udeležil vseh tekem.

Minuli vikend je na Slovaškem v Tatrah potekala tudi tridnevna etapna tekma v parih, kjer je Luka Kovačič nastopil skupaj s slovaškim kolegom Jakubom Šiarnikom. Zaradi slabih vremenskih razmer je bila zadnja etapa žal odpovedana, sta pa Luka in Jakub ponovila lansko zmago, s to razliko, da sta se morala letos zadnjo bolj boriti, saj sta bila tesno za njima Slovaka Matúš Danko in Peter Fraňo, zmagovalca prve etape.

 

Za konec marca, na zadnji pete v mesecu, pa je bila vsa pozornost ljubiteljev turnega smučanja usmerjena na nočno preizkušnjo v parih - Sella Ronda Ski Marathon. Tam sta se za najvišja mesta borila Luka Kovačič v paru s Philipom Götschem, na koncu sta zasedla odlično 7. mesto. 

Zapisala: Špela Zupan/Turni.si