Svetovna turneja BANFF Centre Mountain Film Festival 2024

14. februarja se je v Münchnu začela velika nemška premiera kanadske filmske turneje BANFF Centre Mountain Film Festival World Tour 2024. Pričakujte najboljše pustolovščine in gorske filme leta. Letos se prvič ustavi tudi v Sloveniji - 26. marca 2024 v Ljubljani.
BANFF Centre Mountain Film Festival World Tour 2024
Eden izmed vrhuncev turneje je film Subterranean, v katerem se jamska raziskovalca Katie Graham in Frank Tuot odpravita v najglobljo jamo v Britanski Kolumbiji. Pri tem ne sme manjkati potapljaška oprema.

A to ni vse. Mustafa Ceylan je kot najstnik obesil nogometne čevlje na klin in začel smučati. Danes se vse vrti okoli njegove strasti do prostega sloga. Skupina freeriderjev nas popelje v mistični svet kirgiških nomadov, Sébastian Bouin pa nam ob prvi vzpostavitvi smeri DNA v soteski Verdon pokaže, zakaj spada med tri najboljše plezalce na svetu.Po nemški premieri v Münchnu bo BANFF Centre Mountain Film Festival World Tour 2024 na več kot 90 dogodkih po Evropi. Poleg znanih držav Nemčije, Avstrije, Švice, Nizozemske, Belgije in Luksemburga prihaja letos prvič tudi v Lihtenštajn in Slovenijo - 26. marca 2024 v Cineplexxu v Ljubljani. Program letošnje turneje obsega 5 filmov. Z moderacijo in odmorom dogodek traja med 2,5 in 3 ure.

Vse informacije o BANFF 2024 na spletni strani >>>, kjer so na voljo tudi vstopnice.