RAZPIS | Tečaj varnejše hoje v gore v zimskih razmerah 2024 | Prijave niso več možne

Zaradi zasedenosti vseh mest, prijave niso več možne. | Tečaj varnejše hoje v gore pozimi je namenjen vsakdanjim obiskovalcem gora v zasnežene gore, kot tudi tistim z več izkušnjami. Vabljeni tudi planinke in planinci inPlaninec, inštruktorji planinske vzgoje pri Planinski zvezi Slovenije in vsi, ki se čutite odgovorni, da osvežite svoje znanje.
Sondiranje na terenu. Foto: Matjaž Šerkezi
Planinska zveza Slovenije, njena Vodniška komisija in Odbor inPlaninec in Društvo gorska reševalna služba Kamnik v sodelovanju z zavarovalnico Generali, razpisujemo Tečaj varnejše hoje v gore v zimskih razmerah, ki bo potekal 27. januarja 2024 na Mali planini.Zbor udeležencev bo v soboto, 27. 1. 2024, ob 9. uri pri Domžalskem domu na Mali planini.

Prijave potekajo preko spletnega obrazca - PRIJAVNICA (Zaradi zasedenosti vseh mest prijave niso več možne.).

Prijave so veljavne s plačilom kotizacije v znesku 30.00 €. Vsi prijavljeni bodo prejeli račun po e-pošti, ki ga poravnajo v roku valute in s tem potrdijo svojo prisotnost na tečaju. Brez plačila računa sodelovanje na tečaju ni možno.

Popusti za člane Generali ZAME:
(Veljavnost ugodnosti: 25. 1. 2024 oziroma do zapolnitve mest - največ 60)

V kotizacijo je všteto: povračilo stroškov predavateljev in inštruktorjev, morebitno gradivo. 

Program tečaja:
Petek 26. 01. 2024 

  • 19.00 - ZOOM predavanje za vse prijavljene - Varneje v gore pozimi. Predavatelj Matjaž Šerkezi.

Sobota 27. 01. 2024

  • 9.00 - zbor udeležencev.
  • 9.15 do 13.15 - praktični del (delo na deloviščih - uporaba in hoja z derezami in cepinom, iskanje s plazovno žolno, izkopavanje, sondiranje, plazovni nahrbtnik, zaustavljanje zdrsa s pomočjo cepina ...).
  • 13.30 - zaključek tečaja.

Praktični del bo potekal na terenu, zato se od udeležencev zahtevajo primerna oblačila in obutev ter ostala oprema za gibanje v gorah v zimskih razmerah (cepin, dereze, čelada, plazovni trojček bo na voljo tudi s strani organizatorja in ga ne rabite nujno). Opremo si mora priskrbeti vsak udeleženec sam.

Dodatne informacije lahko dobite na e-naslovu: matjaz.serkezi@pzs.si (Matjaž Šerkezi, vodja tečaja).

POMEMBNO:

  • Število je omejeno na 60 udeležencev.
  • Podrobne informacije z zbornim mestom bodo prejeli prijavljeni. Organizator si dovoljuje spremembo urnika glede na trenutne razmere na terenu.

Jernej Lanišek, predsednik GRS Kamnik

Jože Rovan, predsednik PZS