27. Memorial Luka Karničarja in Rada Markiča kot čudovit turni smuk nad Češko kočo

Spominska turnosmučarska tura na Zgornjih in Spodnjih Ravneh nad Češko kočo je 20. aprila kljub slabim obetom navdušila vse udeležence. V idiličnih zimskih razmerah z obilico pršiča in sončnih žarkov smo opravili čudovit turni smuk pod severno steno Kočne, Dolške škrbine in Grintovca.
27. Memorial Luka Karničarja in Rada Markiča na Češki koči (Primož Šenk)
Zaradi pomanjkanja snega je bilo turnosmučarsko tekmovanje v spomin na prijatelja Luka Karničarja in Rada Markiča prestavljeno na kasnejši termin. Ker snega za izvedbo v dolini Ravenske kočne ni bilo, smo se odločili poskusiti z izvedbo tekmovanja nad Češko kočo. Kljub temu da smo udeležence poskusili privabiti z dobrim starim formatom t.i. turnosmučarskega rallyja s šprintom in veleslalomom, je bilo prijavljenih navez le za peščico.


27. Memorial Luka Karničarja in Rada Markiča, spominska turnosmučarska tura na Zgornjih in Spodnjih Ravneh nad Češko kočo

Zato smo organizatorji (PD, GRS in ŠD Jezersko) in tekmovalci strnili vrste in se podali na spominsko skupno turo. Poleg domačinov so se ture udeležili gorski reševalci iz Ljubljane in člani slovenske reprezentance v tekmovalnem turnem smučanju pod vodstvom selektorja Roberta Pritržnika. Srečanje smo zaključili v čudovitem ambientu tople in nabito polne jedilnice Češke koče, kjer smo navdušeno analizirali enkratne smučarske razmere in obujali spomine na turnosmučarske dogodivščine, ki smo jih začenjali še z Lukom in Radom.

Drejc Karničar, organizacijski odbor

Fotografije: Primož Šenk in Drejc Karničar