Triglavski smuk - do nadaljnjega ODPADE

Danes je Nejc Kuhar v imenu organizatorjev Triglavskega smuka sporočil, da Triglavski smuk (24. 3. 2012) do nadalnjega ODPADE zaradi pomanjkanja snega v spodnjem delu. V primeru, da aprila še zapade sneg, bodo Triglavski smuk VSEENO IZVEDLI!
Malo pod Kredarico, foto Zdenka Mihelič

Nejc Kuhar, sicer naš najboljši tekmovalec v turnem smučanju, je danes na turni.si sporočil: "Po današnjem ogledu proge in snežnih razmer med Krmo in Kredarico, smo morali sprejeti odločitev, da v takih snežnih razmerah izvedba Triglavskega smuka na žalost NI MOGOČA! V zgornjem delu so razmere sicer še zelo dobre, kljub temu, da je snega tudi tam skoraj minimalno. Pod pastirsko kočo v Zgornji Krmi pa je smučanje zelo oteženo in le z veliko akrobacije je možno prismučati do Pleše, kjer snega zmanjka, kar pomeni okrog 400 višinskih metrov pešačenja.

Meteorolog na Kredarici Janko Rekar, ki je v preteklosti tudi organiziral Triglavski smuk, je organizatorjem dejal, da v zadnjih 43 letih, odkar dela na Kredarici, konec marca še NIKOLI ni bilo tako malo snega! "Predvsem zaradi njegovega optimizma, smo se odločili, da nad letošnjim Triglavskim smukom še NE OBUPAMO dokončno. V primeru da aprila le pade tako pričakovan in obljubljan sneg, bomo Triglavski smuk VSEENO IZVEDLI! O morebitni izvedbi bomo obvestili vsaj 1 teden pred dogodkom," je dejala ekipa Triglavskega smuka.

Tudi mi upamo, da še zapade tako želeni sneg in da marljivim organizatorjem uspe izvesti Triglavski smuk, ki bi ga na ta način ponovno obudili.

Povezani novici:
Sobotni Triglavski smuk - še imamo upanje!  
- Triglavski smuk - državno prvenstvo v parih in rekreativno 

Pripravila Zdenka Mihelič