Smučarsko pohodništvo

Smučarsko pohodništvo je disciplina, ki se po karakteristikah nahaja med smučarskim tekom in telemark smučanjem. Pri smučarskem pohodništvu se vračamo k prvinam smučanja in njegova glavna značilnost je umik v naravo stran od natrpanih smučišč, kjer lahko uživamo v brezpotju.
Sama oprema pri tovrstnem smučanju dopušča bolj prosto gibanje in se v njej ne počutimo omejeni. Zaradi tega razloga je oprema zasnovana kot zelo lahka. Kot pri teku na smučeh je spodnja stran smuči nazobčana, kar nam omogoča hojo v hrib. Robniki na tovrstnih smučeh omogočajo spuste v dolino.

Oprema se lahko uporablja kjerkoli, pa naj bo to v visokogorju ali v kotlini. Edini relevanten faktor je sneg. Ponudnikov tovrstne opreme je v Sloveniji premalo in zato tovrsten šport ni dosegel zaslužene prepoznavnosti.
Ponudnikov tovrstne opreme je v Sloveniji premalo in zato tovrsten šport ni dosegel zaslužene prepoznavnosti.

V sodelovanju s podjetjem Alpina smo študenti Ekonomske fakultete za vas pripravili ponudbo za športno udejstvovanje članov vaših društev. Vabimo vas, da se nam v naslednji zimski sezoni pridružite in se skupaj z izurjenim vodičem preizkusite v smučarskem pohodništvu.
Smučarsko pohodništvo (v tujini poznano pod imenom Backcountry Skiing) je disciplina, ki bi jo po karakteristikah lahko umestili med smučarski tek in telemark smučanje, po zahtevnosti pa je primerna tudi za začetnike.
Oprema omogoča dostop do prečudovitih lokacij tudi v zimskem času. Svojim članom lahko tako ponudite nekaj novega in zanimivega. Za študente smo pripravili posebne pakete, ki vsebujejo tudi animacijo, kar celoten izlet še dodatno popestri in pripomore k povezovanju udeležencev.
Za uresničitev tega projekta smo se odločili, ker smo tudi sami preizkusili opremo in nas je sam šport zelo navdušil. Na ta način želimo smučarsko pohodništvo predstaviti celotni Sloveniji in smo že sedaj stopili v akcijo.

Alpina ponudnik smuči in opreme

Alpina je ponudnik tovrstne opreme že drugo leto in poskuša razširiti prepoznavnost te oblike rekreacije. Zaradi tega se odpira unikatna priložnost za vse interesente, da poskušajo izkoristiti priložnost pri promociji te opreme. Ponudba je sestavljena tako, da ustreza vam in zadovoljuje potrebe Alpine.
Alpinina oprema se od konkurence razlikuje predvsem po kvaliteti izdelave in izrednim posluhom do uporabnika. Je edino podjetje, ki si želi približati tovrstno rekreacijo v taki meri do slovenskega uporabnika.

Alpina je prepričanja, da se bo ta šport v Sloveniji močno razširil in lahko od uporabnikov pričakujemo trdno skupnost, ki bo to vrsto športa ponesla naprej.V priponki si lahko ponudbo pogledate bolj podrobno in že sedaj umestite smučarsko pohodništvo v svoj koledar. Okvirna cena za izlet je 10 € po osebi in vključuje izposojo opreme ter voden izlet. Za več informacij so vam na voljo prek e-pošte: smucarskopohodnistvo@gmail.com ali telefona 031 306 465.

PONUDBA (392,60KB)

Vabijo vas, da doživite lepote neokrnjene narave, hkrati se zabavajte in naredite nekaj za svoje zdravje.