Novice

Prikazano: 301 - 320 od 586 zapisov

Razpis za dodelitev štipendij športnikom iz socialno ogroženih okolij

Fundacija za športnike objavlja Javni razpis za dodelitev finančne podpore – štipendij športnikom iz socialno šibkih okolij. Finančno podporo se dodeljuje obetavnim mladim športnikom med štirinajstim in osemnajstim letom ter ločeno športnikom med 18. in 23. letom, ki živijo v skromnih gmotnih in socialnih razmerah.

Članarina PZS za leto 2016 - izpostavljamo nekaj sprememb

Na podlagi 32. člena Statuta Planinske zveze Slovenije in na osnovi predhodnih usklajevanj je upravni odbor Planinske zveze Slovenije na svoji 7. seji, 5. 11. 2015, sprejel Pravilnik o članstvu posameznikov. Na podlagi 12. člena pravilnika se izda navodilo za izvajanje Pravilnika o članstvu posameznikov.

Načrt upravljanja Triglavskega narodnega parka v javni obravnavi

Načrt upravljanja določa dolgoročne in operativne cilje, naloge ter predvidene aktivnosti za področja ohranjanja narave in naravnih virov, ohranjanja kulturne dediščine in kulturne krajine, ohranjanja poselitve in trajnostnega razvoja, obiskovanja in doživljanja ter skupnih podpornih aktivnosti za učinkovito izvajanje vseh področi.

Domžalska tekma za uvod v slovensko-hrvaški pokal v tekmovalnem lednem plezanju 2015/2016

V soboto, 7. novembra 2015, je v Šumberku na Knezovih skalah potekala prva tekma sezone 2015/2016 slovensko-hrvaškega pokala v lednem plezanju. Tekmovanja se je udeležilo 16 tekmovalcev in tri tekmovalke. Zmage sta se veselila hrvaška plezalca Mario Musolin in Maja Vrancich, drugega in tretjega mesta pa slovenski tekmovalci Janez Svoljšak, Ambrož Terčič in Marija Jeglič.

Napotek za varnejše obiskovanje gora

Bližajoči se lepi dnevi so kot nalašč za obisk gora. Pri tem ne smemo pozabiti, da je v sredogorju in visokogorju že sneg, predvsem na severnih pobočjih in nad 2000 metrih. Temperature se ponoči marsikje spustijo pod ničlo in s tem posledično tla zmrznejo.

Kategorizacija za leto 2015 – jesenski rok

Vse registrirane člane alpinističnih odsekov / klubov – kandidate za kategorizacijo – prosimo, da oddajo seznam alpinističnih tur v sezoni 2014/2015 (obdobje od 16. 11. 2014 – 15. 11. 2015) najkasneje do petka, 20. novembra 2015.

7. protidopinška konferenca - Vloga športnih zvez v športu brez dopinga

Ali postajajo športniki sodobni gladiatorji - ali je to ogledalo sodobne družbe?! Razpad moralnih in etičnih vrednot - Kruha in iger. S temi besedami je 7. Protidopinško konferenco odprl dr. Boro Štrumbelj in nadaljeval, da bi vsaka nacionalna panožna zveza morala skrbeti za čist šport, zdrav način življenja in ostro obsojati vsako kršitev.

Rekord teka na Črno prst bo dočakal dvomestno starost

Kljub neobetavni vremenski napovedi so na štartnem mestu v Podbrdu se zbrali 104 ljubitelji gorskega teka, med njimi tudi nekaj tujcev. Premagati so morali 6,3 km dolgo progo z višinsko razliko 1320 m, ki na njihovo presenečenje kljub nočnemu nalivu ni bila razmočena. Tudi oblačna sivina je ostajala v nebesnih višavah in ustvarjala zelo ugodno temperaturo.

Marjan Zupančič z novim rekordom Slovenske planinske poti

Rekordi 599 kilometrov dolge Slovenske planinske poti z 49 višinskimi kilometri od Maribora do Akarana padajo kot za stavo. Gorski tekač Marjan Zupančič je 4. septembra 2015 postavil nov mejnik, ki zdaj znaša 7 dni, 8 ur in 10 minut. Tako je za dobre tri ure izboljšal časovnico Klemna Trilerja, ki jo je rekordno premaknil 8. avgusta letos. Je sploh še mogoče optimizirati gibanje po SPP, bi pri takšnem podvigu šlo brez številčne podporne ekipe, kakšen je zdravstveni davek - o tem in še marsičem z novim rekorderjem.