Novice

Prikazano: 581 - 600 od 642 zapisov

Tekma preživetja v Srbiji

Vabljeni na tekmo preživetja, »Trko preživljavanja©«, na katero vas vabi Wild Serbia iz Valjeva. To bo že četrta tekma po vrsti in tudi tokrat obljubljajo polno izzivov in nepozabnih doživetij. Tekma bo 29. in 30. septembra 2012, vabljeni.

INTERVJU: Klemen Triler - Novi rekorder Slovenske planinske poti

Planinski vestnik - Manca Čujež: Gorski tekač in turnosmučarski reprezentant je med 4. in 12. avgustom doživljal raj in pekel na poti od Maribora do Ankarana in s časom osem dni, 14 ur in 45 minut za dva dni izboljšal rekord Slovenske planinske poti Marka Dovjaka in Franca Kavčiča iz leta 1983. Ob tekaškem zanosu, ki ga je kljub neusmiljeno ožuljenim prstom in natrgani stegenski mišici nesel čez 600-kilometrski drn in strn, si ne pusti postavljati meja, zaveda pa se pomena volje in zdravja.

Klemen Triler z novim rekordom Slovenske planinske poti

Klemen Triler, vrhunski gorski tekač, član slovenske turnosmučarske reprezentance, ultramaratonec, velik ljubitelj slovenskih gora in Slovenske planinske poti je postavil nov rekord na Slovenski planinski poti - pretekel jo je v 8 dneh, 14 urah in 45 minutah.

Klemen Triler že s Slavnika proti morju, zadnji dan!

Klemen Triler, ki že od sobote, 4. avgusta 2012, teče po Slovenski planinski poti z namenom postaviti rekord, je trenutno na Slavniku in ima morje že pod seboj. V Ankaran, na konec SPP, predvidevajo, da bo prispel med 19. in 21. uro. Vabljeni v Ankaran!

Klemen Triler teče po SPP od Maribora do Ankarana

Klemen Triler, odlični gorski tekač, član slovenske turnosmučarske reprezentance, ultramaratonec, velik ljubitelj slovenskih gora in Slovenske planinske poti se je odločil, da bo skušal najhitreje v zgodovini preteči Slovensko planinsko pot od Maribora do Ankarana.

Nejc Kuhar zmagovalec Vertical kilometer Canazei

Včeraj, 20. julija 2012, je Nejc Kuhar, naš najboljši reprezentant v turnem smučanju, dosegel zagotovo svoj največji športni uspeh doslej, takole pravi: Zmagal sem na tekmi World Series Vertical Kilometer, ki je najbolj priznana tekma te vrste na svetu. Ugnal sem številne odlične tekače, med drugimi tudi Kiliana Jorneta, odličnega Kolumbijca Padaua in številne druge.

Smučarsko pohodništvo

Smučarsko pohodništvo je disciplina, ki se po karakteristikah nahaja med smučarskim tekom in telemark smučanjem. Pri smučarskem pohodništvu se vračamo k prvinam smučanja in njegova glavna značilnost je umik v naravo stran od natrpanih smučišč, kjer lahko uživamo v brezpotju.

Nejc Kuhar z odličnimi uspehi zaključil letošnjo sezono

Za konec sezone je našega reprezentanta Nejca Kuharja čakala še zadnja tekma pokala Grande Course: slavni švicarski Patrouille des Glaciers. Od četrtka do sobote se je na traso Haute Route med Zermattom in Verierjem podalo skoraj 5000 tekmovalcev. S 53 km in 4000 metri višinske razlike je PDG je najdaljša tekma v turnem smučanju. Skupno pa je Nejc v Grande Course dosegel izjmeno 5. mesto, čestitke!

IV. Skiventure 2012 uspel

Velika udeležba in novozapadli sneg je naredilo srečanje IV. Skiventure, 9. aprila 2012, kot smo ga lahko samo želeli. Udeležilo se ga je kar 55 turnih smučarjev.

IV. SKIVENTURE Jezersko 2012

Na velikonočni ponedeljek, 9. aprila 2012, se spet zberemo na turno smučarskem prazniku. Odhod na verjetno zadnjo turno smuko v sezoni bo ob 8. uri izpred Gorniškega Centra Davo Karničar v Ravenski Kočni.

Triglavski smuk - do nadaljnjega ODPADE

Danes je Nejc Kuhar v imenu organizatorjev Triglavskega smuka sporočil, da Triglavski smuk (24. 3. 2012) do nadalnjega ODPADE zaradi pomanjkanja snega v spodnjem delu. V primeru, da aprila še zapade sneg, bodo Triglavski smuk VSEENO IZVEDLI!

7. Plezalni vikend TURA 2012

Planinsko društvo Vipava vas vabi na 7. PLEZALNI VIKEND TURA 2012, ki bo potekal od 13.-15. aprila 2012. V nedeljo, 15. aprila, se obeta še prav posebej zanimiva tekma - Adventure Race Tura 2012