Novice

Prikazano: 801 - 820 od 892 zapisov

Nejc Kuhar državni prvak tudi posamezno - 16. memorial Luke Karničarja in Rada Markiča

Že 16. memorial Luke Karničarja in Rada Markiča, ki je štel tudi za državno prvenstvo posamezno, je potekal v dežju in snegu. Tekme se je udeležilo 56 tekmovalk in tekmovalcev od skupaj 67 prijavljenih. Ponovno je državni prvak postal Nejc Kuhar (GRS Jezersko), za njim se je uvrstil Anže Šenk (TTSO PD Jezersko) in kot tretji je v cilj prismučal Matjaž Mikloša (TSK PD Olimpik).

Dvojna zmaga Nejca Kuharja

Najboljši slovenski turnosmučarski tekmovalec Nejc Kuhar je na nedavnih dveh tekmah v Bischofshofnu obakrat ZMAGAL, tako na atraktivni mestni tekmi in čez dva dni še na klasični tekmi, na kateri sta tekmovala še Matjaž Mikloša in Klemen Triler. Bravo, Nejc!

SP v lednem plezanju 2013, Rabenstein – zaključena 3. tekma SP

Danes, 27. januarja 2013, se je v Rabensteinu v Italiji zaključila 3. tekma svetovnega pokala v tekmovalnem lednem plezanju UIAA 2013. V težavnosti sta nastopila tudi naša reprezentanta, in sicer: Tjaša Kosič si je priplezala v hitrosti 15., v težavnosti 18. mesto, Janez Svoljšak pa je dosegel 33. mesto v težavnosti.

SP v lednem plezanju 2013, Rabenstein – tekmujeta Tjaša in Janez

Ta konec tedna se v Rabensteinu (Italija) odvija že tretja tekma svetovnega pokala v tekmovalnem lednem plezanju UIAA 2013, slovenske barve bosta zastopala Tjaša Kosič, ki v Saas Feeju zaradi bolezni ni nastopila, in Janez Svoljšak, bronasti s prvega mladinskega svetovnega prvenstva letos v Saas-Grundu

Nejc Kuhar zmagovalec odprtega državnega prvenstva Avstrije

Na turnomsmučarski tekmi Champ or Cramp v soboto, 19. januarja 2013, na Avstrijskem Koroškem (smučišče Goldeck), ki je štela tako za prvenstvo Koroške kot tudi za državno prvenstvo Avstrije v vzponu, je prepričljivo zmagal naš reprezentant Nejc Kuhar, ki je vodil od začetka do konca in za seboj pustil celotno avstrijsko reprezentanco. Nastopili so še drugi naši tekmovalci, skupaj kar 12.

SP v lednem plezanju 2013, Saas Fee - dobra izkušnja za naše

Danes, 19. januarja 2013, se je v Saas Feeju še s tekmo v težavnostnem plezanju zaključila 2. tekma svetovnega pokala v tekmovalnem lednem plezanju UIAA 2013. V težavnosti so nastopili tudi naši reprezentanti, in sicer: Janez Svoljšak, ki se je odlično prebil v polfinale in bil na koncu 20., Nastja Davidova (22.) in Joži Pavlič (48.).

SP v lednem plezanju 2013, Saas Fee - tekmujejo Janez, Nastja, Joži

Ta konec tedna od petka do sobote, 18. in 19. januarja 2013, se bodo najboljši ledni plezalci tekmovalci pomerili na drugi tekmi svetovnega pokala v tekmovalnem lednem plezanju UIAA 2013, nastopili bodo JAnez Svoljšak ter debitanta na tekmah SP Joži Pavlič in Nastja Davidova. V Saas Feeju je lani Slovenija dosegla izvrsten uspeh - Matevž Vukotič je bil 3. v hitrostnem plezanju.

Svetovni pokal Valle Aurina 2012 - Nejc Kuhar zadovoljen

Minuli vikend, 12. in 13. januarja 2012, je s prvo tekmo v Valle Aurina na Južnem Tirolskem začel letošnji svetovni pokal v tekmovalnem turnem smučanju ISFM. Tekmoval je tudi naš najboljši turnosmučarski reprezentant Nejc Kuhar. V soboto je bila na sporedu tekma v vzponu (vertical race), v nedeljo pa še klasična tekma.