Novice

Prikazano: 601 - 620 od 772 zapisov

Slovenski pokal v TTS 2014 – točkovanje po treh tekmah

V petek, 14. februarja, je bila v organizaciji TSK Olimpik izpeljana že tretja tekma za letošnji slovenski pokal v tekmovalnem turnem smučanju, LEO Night Race v Kranjski Gori. Pred tem sta bili izpeljani še tekmi na Zelenici, 4. januarja (TSK Olimpik), in na Jezerskem, 25. januarja (PD in GRS Jezersko).

Janez Svoljšak mladinski SVETOVNI PRVAK

Ta konec tedna, 8. in 9. februarja 2014, je v francoskem mestu Champagny potekalo drugo mladinsko svetovno prvenstvo v lednem plezanju. UIAA je prvenstvo organiziralo v treh starostnih kategorijah, U15, U18 in U21, in sicer v težavnostnem in hitrostnem plezanju. Naš reprezentant Janez Svoljšak je v kategoriji do 21 let premagal vso konkurenco in prepričljivo zmagal!

SP v TTS 2014, La Pitturina - v klasiki Nejc Kuhar in Špela Zupan

V soboto, 8. februarja, je v Sappadi (Dolomiti, Italija) na znameniti La Pitturini - tekmi svetovnega pokala v tekmovalnem turnem smučanju ISMF 2014 potekala še klasična tekma posameznikov, na kateri sta po petkovem nastopu v sprintu nastopila tudi naša reprezentanta Nejc Kuhar in Špela Zupan.

Zaprtje večine planinskih poti v Sloveniji

Izredne vremenske razmere v Sloveniji v zadnjih dneh so botrovale žledu in predvsem na območju Julijskih Alp tudi velikim količinam novozapadlega snega, zato je v gozdovih in drugih območjih zaradi žledoloma in snegoloma velika količina podrtega drevja. Naravna nesreča je med drugim povzročila tudi ogromno škodo na planinskih poteh, saj so le-te zaradi velike količine podrtega drevja neprehodne (in bodo popolnoma ali delno neprehodne precej časa), zadrževanje na teh območjih pa bo še nekaj časa smrtno nevarno.

Nevarne razmere v gorah in gozdovih

Spoštovani, ob nedavnih izrednih vremenskih razmerah Planinska zveza Slovenije opozarja vse obiskovalce gora naj ne uporabljajo in se ne zadržujejo na planinskih poteh, ki potekajo po gozdovih. V gorah pa je še vedno zelo velika nevarnost proženja snežnih plazov, zato do nadaljnjega odsvetujemo obisk gora.

SP v lednem plezanju UIAA 2014, Champagny – Janez Svoljšak odličen v finalu, Nastja Davidova 26.

V francoskem mestu Champagny se je včeraj pozno zvečer zaključila četrta tekma svetovnega pokala v tekmovalnem lednem plezanju UIAA 2014, na kateri je naš reprezentant Janez Svoljšak (AO PD Kranj) s 6. mestom izboljšal iz prejšnjega tedna svojo najboljšo uvrstitev na tekmah SP do sedaj. Nastja Davidova (AO PD Ljubljana-Matica) je bila 26.

Svetovni pokal v turnem smučanju 2014 - La Pitturina (Italija)

Obeh tekem za svetovni pokal v Italiji se bodo udeležili vsi najboljši tekmovalci tega športa. Organizatorji pričakujejo sto tekmovalcev iz 16 držav tako na šprintu kot tudi na nedeljski individualni tekmi. Dodatno bo v kategoriji »Open« nastopilo še 200 tekmovalcev (število so morali organizatorji omejiti).

SP v lednem plezanju 2014, Saas Fee - Janez Svoljšak izvrsten 7., Davidova 27.

V švicarskem Saas Feeju se je včeraj pozno zvečer zaključila tretja tekma svetovnega pokala v tekmovalnem lednem plezanju UIAA 2014, na kateri je naš reprezentant Janez Svoljšak (AO PD Kranj) s 7. mestom dosegel svojo najboljšo uvrstitev na tekmah SP do sedaj , v polfinalu pa je bil celo 2. Nastja Davidova (AO PD Ljubljana-Matica) je bila 27.

SP v lednem plezanju 2014, Busteni - Janez Svoljšak 11.

Na drugi tekmi svetovnega pokala v tekmovalnem lednem plezanju UIAA 2014 v romunskem Bustniju, kjer poteka danes še finale v težavnosti, je naš adut Janez Svoljšak nastopil v težavnosti in dosegel 11. mesto. Po zlomljenem cepinu na prvi tekmi svetovnega pokala je to dobra popotnica za novo tekmo.

Zmaga Nejca Kuharja na Champ or Cramp 2014

V soboto, 11. januarja 2014, je na - turnosmučarskim tekmovalcem in navdušencem - dobro znani tekmi Champ or Cramp v Avstriji zmagal naš reprezentant Nejc Kuhar. Med mladinci pa je zmagal prav tako Slovenec, in sicer Urh Karničar. Skupaj je tekmovalo 6 Slovencev.