Novice

Prikazano: 701 - 720 od 772 zapisov

Bergfex Sprinter 2012 - Nejc Kuhar znova odličen drugi

Na Štefanovo, 26. 12., v Avstriji tradicionalno poteka tekma Bergfex Sprinter v St. Martinu, pokrajina Salzkamergut. Tekme so se udeležili tudi slovenski tekmovalci Nejc Kuhar, Matjaž Mikloša, Luka Mihelič, Matija Zupan in Špela Zupan, med njimi je bil najboljši Nejc Kuhar.

Nejc Kuhar 6. na prvi klasični tekmi sezone - Misurina Ski Raid 2012

Misurina Ski Raid, 23 .decembra 2012, je bila prva klasična tekma sezone in je štela tudi za pokal Italije. Ker trenutno na koledarju ni prav veliko takšnih tekem, se je na štartu zbrala prav vsa italijanska turno smučarska smetana. Tudi proga je bila temu primerna, ob prekrasni kulisi Treh Cin, v okolici gorske skupine Cadin, nad prelazom Misurina.

Nejc Kuhar odličen 3. na prvi tekmi sezone/Monte Agnello Trophy

Včeraj zvečer, 14. decembra 2012, je naš najboljši reprezentant v tekmovalnem turnem smučanju Nejc Kuhar nastopil na prvi tekmi sezone, na 14. Monte Angelo Trophy v italijanskih Dolomitih v smučarskem centru Latemar. In že takoj v uvodu sezone pokazal odlično pripravljenost, dosegel je odlično 3. mesto.

Black Diamond Drytool pokal 2012 - Brno, tekma v lednem plezanju

V soboto, 8. decembra 2012, je v Brnu na Češkem potekala mednarodna tekma v lednem plezanju za pokal Black Diamond. Tekme se je udeležilo 8 slovenskih tekmovalcev, od tega 2 tekmovalki, članici slovenske reprezentance. Najboljše so se uvrstili reprezentanti Janez Svoljšak, Nastja Davidova in Tjaša Kosič.

Svetovni pokal v lednem plezanju UIAA 2013, svetovno prvenstvo

Reprezentanca v lednem plezanju je bila izbrana na podlagi rezultatov slovenskega pokala v lednem plezanju v zimi 2011 in po opravljenih razgovorih z možnimi kandidati. Vsi pridno trenirajo, da bodo lahko zagnano startali novo sezono svetovnega pokala v tekmovalnem lednem plezanju UIAA 2013. Prva tekma bo v Cheongsongu v Južni Koreji, istočasno pa tudi mladinsko svetovno prvenstvo v tekmovalnem lednem plezanju UIAA v Švici.

Tekma preživetja v Srbiji

Vabljeni na tekmo preživetja, »Trko preživljavanja©«, na katero vas vabi Wild Serbia iz Valjeva. To bo že četrta tekma po vrsti in tudi tokrat obljubljajo polno izzivov in nepozabnih doživetij. Tekma bo 29. in 30. septembra 2012, vabljeni.

INTERVJU: Klemen Triler - Novi rekorder Slovenske planinske poti

Planinski vestnik - Manca Čujež: Gorski tekač in turnosmučarski reprezentant je med 4. in 12. avgustom doživljal raj in pekel na poti od Maribora do Ankarana in s časom osem dni, 14 ur in 45 minut za dva dni izboljšal rekord Slovenske planinske poti Marka Dovjaka in Franca Kavčiča iz leta 1983. Ob tekaškem zanosu, ki ga je kljub neusmiljeno ožuljenim prstom in natrgani stegenski mišici nesel čez 600-kilometrski drn in strn, si ne pusti postavljati meja, zaveda pa se pomena volje in zdravja.

Klemen Triler z novim rekordom Slovenske planinske poti

Klemen Triler, vrhunski gorski tekač, član slovenske turnosmučarske reprezentance, ultramaratonec, velik ljubitelj slovenskih gora in Slovenske planinske poti je postavil nov rekord na Slovenski planinski poti - pretekel jo je v 8 dneh, 14 urah in 45 minutah.

Klemen Triler že s Slavnika proti morju, zadnji dan!

Klemen Triler, ki že od sobote, 4. avgusta 2012, teče po Slovenski planinski poti z namenom postaviti rekord, je trenutno na Slavniku in ima morje že pod seboj. V Ankaran, na konec SPP, predvidevajo, da bo prispel med 19. in 21. uro. Vabljeni v Ankaran!

Klemen Triler teče po SPP od Maribora do Ankarana

Klemen Triler, odlični gorski tekač, član slovenske turnosmučarske reprezentance, ultramaratonec, velik ljubitelj slovenskih gora in Slovenske planinske poti se je odločil, da bo skušal najhitreje v zgodovini preteči Slovensko planinsko pot od Maribora do Ankarana.