Novice

Prikazano: 641 - 660 od 772 zapisov

Osmi orienteering Slovenskega planinskega društva Trst

V Skavtskem centru na Božjem Polju, obsežnem gozdnatem predelu med Prosekom in Križem pri Trstu je bilo prejšnji torek, 15. oktobra 2013, vse živo. Preko 400 slovenskih osnovnošolcev, nižješolcev in dijakov višjih srednjih šol se je zbralo na rekreacijski prireditvi - orienteeringu.

Jubilejni 20. tek na Črno prst

Na koledar Primorskih gorskih tekov 2013 je bil za 7. september v organizaciji Planinskega društva Podbrdo, GRS Tolmin in Občine Tolmin vpisan jubilejni, 20. gorski tek Ivana Anderleta na Črno prst.

Poročilo s Slovenske planinske poti 2013 - Marjan Zupančič

Med tekom po Slovenski planinski poti so mi pomagali številni prijatelji kot sotekači - nosači hrane in pijače - t. i. šerpe. Iskreno povem, da brez vas gotovo ne bi napredoval po poti tako hitro in varno. Bili ste moji angeli varuhi na poti, ko tempo ni bil prehud, smo se tudi kaj pohecali in kilometri so tekli hitreje.

Katalog izdelkov Planinske trgovine PZS

Planinska zveza Slovenije je izdala Katalog izdelkov Planinske trgovine PZS. V njem je poleg rednega prodajnega programa Planinske založbe PZS tudi nova, razširjena ponudba izdelkov Planinske trgovine PZS.

Zlati treking v Logarski dolini

Zlati treking v Logarski dolini se bo zgodil v soboto, 31.avgusta 2013. Treking je prestavljen iz originalnega datuma v maju, ker je bilo v visokogorju preprosto še preveč snega za varno izvedbo. Vabljeni k prijavi (rok: 28. 8. 2013)!

Marjan Zupančič, rekorder Slovenske planinske poti - INTERVJU

Gorski tekač Marjan Zupančič, ki je 15. avgusta 2013 ob 6. uri startal po Slovenski planinski poti od Maribora do Ankarana, da izboljša rekordni dosežek Klemna Trilerja iz lanskega leta, je v četrtek, 22. avgusta 2013, po 7 dneh 14 urah in 44 minutah pritekel v Anakaran in postavil nov rekord Slovenske planinske poti ter s tem tudi mejnik gorskih ultra-tekov. Marjan je tekel po trasi Slovenske planinske poti, ko je imela 69 kontrolnih točk (danes jih ima 75) - tako kot lansko leto Klemen Triler, saj je namreč želel izboljšati Trilerjev rekord.

Marjan Zupančič se približuje koncu Slovenske planinske poti

Gorski tekač Marjan Zupančič, ki je 15. avgusta 2013 startal po Slovenski planinski poti od Maribora do Ankarana, da izboljša rekordni dosežek Klemna Trilerja iz lanskega leta, napreduje odlično in vse kaže, da mu bo Trilerjev rekord uspelo podreti. Morda že jutri - sicer v petek!

Marjan Zupančič starta na rekord po Slovenski planinski poti

Jutri, 15. avgusta 2013, se na izjemno pot po Slovenski planinski poti od Maribora do Ankarana podaja vrhunski gorski tekač Marjan Zupančič, član KGT Papež, ki želi izboljšati rekordni dosežek Klemna Trilerja, ki je lanskega avgusta Slovensko planinsko pot pretekel v pičlih 8 dneh 14 urah in 45 minutah. Srečno, Marjan!

Zmaga Zupančiča na 12. gorskem maratonu štirih občin

Podbrdo je v soboto, 15. junija 2013, gostil spektakularno maratonsko tekmo, na kateri so morali tekmovalci po planinskih poteh premagati 42 kilometrov in 2800 metrov višinske razlike. Proga se je letos podaljšala iz 38,5 km na 42,195 km, tekma pa je tokrat štela tudi za državno prvenstvo v gorskem maratonu, slavil je Marjan Zupančič.

Ski Alp Dolomiti di Brenta – Nejc Kuhar in Tadei Pivk 3.

Na velikonočni ponedeljek, 1. aprila 2013, je v italijanskih Dolomitih potekala že 39. izvedba slovite tekme Dolomiti di Brenta. Letos je tekma potekala v parih in je štela tudi za italijansko državno prvenstvo. Na startu te slovite klasike se je, kot se za italijansko državno prvenstvo spodobi zbralo veliko število zelo kvalitetnih parov, tudi Nejc Kuhar in Tadei Pivk.

Zmaga Nejca Kuharja na Marmotta Trophy

Marmotta Trophy je ena najbolj alpskih posameznih klasičnih dirk, v izjemnem gorskem okolju nad dolino Val Martello na Južnem Tirolskem. Organizatorji imajo obilo možnosti za izpeljavo tekme, zato je trasa vsako leto malo drugačna. Na letošnji tekmi pa je zmagal naš najboljši tekmovalec v turnem smučanju Nejc Kuhar, kar je zagotovo njegov največji uspeh v tej sezoni.

Triglavski turni smuk 2013 - Nejc Kuhar in Tadei Pivk državna prvaka

Danes, 17. marca 2013, je na triglavskih pobočjih potekala peta in hkrati zadnja tekma slovenskega pokala v tekmovalnem turnem smučanju, ki je štel tudi za državno prvenstvo v parih. Hkrati je bil to največji turnosmučarski dogodek pri nas, ki je bil posvečen tudi 120-letnici Slovenskega planinskega društva.

Anže Šenk zmagal na 4. tekmi slovenskega pokala, Robanov kot 2013

Celjski reševalci so v nedeljo po dveh letih ponovno priredili turnosmučarsko tekmovanje - Memorial celjskih reševalcev. Zaradi otoplitev, dežja in snega, ter velike nevarnosti snežnih plazov so bili prisiljeni tekmo, ki je štela za slovenski pokal v TTS 2012/13 iz Logarske doline in ambienta Okrešlja prestaviti nižje, v Robanov Kot.